Acasa

Concurs foto Smithsonian Air and Space Magazine

Autor: Liviu Dnistran | Foto: Liviu Dnistran | Publicat la: 2015-01-17 12:12:32

Una din fotografiile realizate în anul 2014 la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost înscrisă şi este una din cele 10 finaliste a categoriei “Military” la concursul anual organizat de revista “Air and Space/Smithsonian” editată de muzeul Smithsonian National Air and Space Museum, Washington D.C.

Fotografiile finaliste pot fi văzute pe site-ul revistei la adresa http://www.airspacemag.com/multimedia/2014-photo-contest-finalists-180953581/?slide=64925 unde pot fi votate pentru categoria “Reader’s Choice”. Ordinea fotografiilor se va schimba la câteva zile şi pentru a găsi fotografia de la Câmpia Turzii va fi nevoie să parcurgeţi şi restul fotografiilor.

Concursul anual pe teme de fotografie de aviaţie este la cea de-a doua ediţie. Au putut fi înscrise fotografii la categoriile “Civilian”, “Military”, “People and planes” şi “Astronomy”. După alegerea finaliştilor la cele patru categorii, vizitatorii site-ului revistei vor putea vota la categoria “Reader’s choice” fotografia preferată. La ediţia din acest an au fost înscrise peste 2000 de fotografii din care au fost alese în finală doar 40.

Revista “Air and Space/Smithsonian”, este o revistă publicată la fiecare două luni de către Smithsonian National Air and Space Museum. Primul număr al revistei a apărut in luna aprilie 1986 iar ultimul număr a fost publicat în decembrie 2014. Revista are un un tiraj mediu de peste 190.000 de exemplare la 6 luni.

Mulţumim pe această cale pentru oportunităţile fotografice oferite de Forţele Aeriene Române atât la activităţile publice cât şi la şedinţele foto organizate cu mebrii asociaţiei.